wtorek, 26 stycznia 2016

Racuchy z jabłkami na kefirze


Osobiście wolę racuchy drożdżowe, ale z braku czasu sięgnęłam dziś po swój stary i sprawdzony przepis na równie pyszne racuchy na kefirze (lub maślance). Gorąco polecam szczególnie osobom zabieganym :)

Składniki (u mnie "na oko"):

2 szkl. mąki
1 jajko
1 łyżka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
kefir (lub maślanka) - tyle aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany
3 niewielkie jabłka

Wykonanie:

Wszystkie składniki wymieszać w misce, dodać jabłka pokrojone w średnią kostkę, wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i posypać cukrem pudrem.

Smacznego :)



Przepis od mamci :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz