poniedziałek, 15 lutego 2016

Szybkie kokosanki


Bardzo lubię mieć jakieś ciacha w szafce, gdy ktoś wpada na kawkę a za sklepowymi nie przepadam, bo kto wie, co tam jest...
A najlepsze są ciastka, które robi się błyskawicznie :) I te właśnie takie są :) W trakcie pieczenia ciastka lekko pękają, ale fajnie to wygląda ;)

Składniki:

2 szkl. mąki
4 żółtka
120 g miękkiego masła
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 szkl. cukru pudru
0,5 szkl. wiórków kokosowych
1 łyzka cukru waniliowego

Wykonanie:

Wszystkie składniki przełożyć do miski i zagnieść, aż się połączą. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce (można lekko spłaszczyć). Piec ok. 20 minut w 180 st. C.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz