niedziela, 21 lutego 2016

Cytrynowa pianka


Bardzo łatwe w przygotowaniu, smaczne i bardzo delikatne, jak ptasie mleczko :) 

Składniki:

paczka herbatników do wyłożenia blachy
2 op. twarogu półtłustego (po 250 g)
3 bite śmietany Śnieżki
1 i 3/4 szkl. mleka 3,2 %
2 galaretki cytrynowe
1 łyżeczka aromatu cytrynowego
3/4 szkl. cukru pudru
1/2 tabliczki mlecznej czekolady

Wykonanie:

Galaretki rozpuścić w 1/2 l gorącej wody i ostudzić. 
W dużej misce utrzeć ser z cukrem pudrem, pod koniec dodać aromat.
Śnieżki ubić z zimnym mlekiem, dodać do sera i miksować na najniższych obrotach do połączenia. Miksując powoli wlewać ostudzone galaretki. 
Na spód dużej blachy wyłożyć herbatniki a na nie wylać masę. Całość posypać startą czekoladą. 
Ciasto włożyć do lodówki na min. kilka godzin, a najlepiej na noc.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz