Po weekendzie czas na lekki obiad. Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem i twarogiem w delikatnym sosie jogurtowym są nie tylko smaczne ale też lekkie, dietetyczne i przede wszystkim zdrowe :)
Składniki:
podwójna pierś z kurczaka
szpinak mrożony
2 ząbki czosnku
łyżka masła
pół kostki twarogu
sól. pieprz
mały jogurt naturalny
Wykonanie:
Pierś z kurczaka umyć, potłuc. Szpinak podsmażyć na łyżce masła (do odparowania wody), dodać posiekany czosnek i chwilę poddusić. Dodać twaróg, doprawić solą oraz pieprzem.
Nakładać farsz na utłuczoną pierś z kurczaka i zwinąć niezbyt ciasno. Spiąć wykałaczkami i podsmażyć z każdej strony na oliwie. Wlać trochę wody, przykryć i dusić na wolnym ogniu ok. 10 minut. Dodać kubeczek jogurtu, doprawić do smaku solą oraz pieprzem (można dodać też ulubione zioła) i wymieszać. Tak przygotowanym sosem polać roladki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz