środa, 10 lutego 2016

Deser ryżowy a'la Belriso


Przepis znalazłam w "Przyślij przepis" i od razu postanowiłam zrobić, ponieważ uwielbiam deser  Belriso :D
 Pomyślałam, że młodemu też posmakuje i nie myliłam się :)

Składniki:

1/2 szkl. białego ryżu
2 szkl. mleka
2 łyżeczki cukru waniliowego
owoce lub dżem (u mnie własny dżem brzoskwiniowy)

Wykonanie:

W rondelku zagotować 1 szkl. mleka. Wsypać ryż i gotować na małym ogniu często mieszając. Gdy ryż wchłonie mleko, wlać jeszcze  4-5 łyżek i wymieszać. Powtarzać do wyczerpania mleka. Gdy ryz będzie miękki, posłodzić cukrem waniliowym.
Podawać z owocami lub dżemem.
Pyyyyyyycha :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz