sobota, 19 marca 2016

Kruche ciasteczka migdałowe



Przepyszne, uzależniające ciasteczka, które rozpływają się w ustach. Gwarantuję, że na jednym nie poprzestaniecie :) Mój synek stwierdził, że są lepsze niż rewelka :D

Składniki:

1 szkl. mąki pszenne
1/2 szkl. mąki kukurydzianej
100 g miękkiego masła
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 żółtka
0,3 szkl. cukru pudru
1/2 łyżeczki olejku migdałowego

Wykonanie:

Wszystkie składniki przełożyć do miski i zagnieść dość kruche ciasto. Rozwałkować na placek o grubości ok. 0,5 cm delikatnie podsypując mąką. Wykrajać dowolnie i ostrożnie przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec ok. 15-20 minut w 180 st. C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz