czwartek, 7 kwietnia 2016

Dwukolorowy deser z kaszy manny


Świetny pomysł na deser inny niż budyń. Jest dość sycący, więc z powodzeniem sprawdzi się w roli podwieczorku. 
Idealny na ciepło i na zimno :)

Składniki na 4 porcje:

1 l mleka
6 łyżek kaszy manny
6 łyżek cukru
1 budyń śmietankowy bez cukru
4 małe paczki herbatników
1 łyżka kakao

Wykonanie:

Z mleka odlać 1/4 szkl. i rozrobić w niej budyń. Resztę mleka zagotować z cukrem. Wsypać kaszę mannę i mieszając gotować 5 minut. Pod koniec wlać rozrobiony budyń i zagotować mieszając. Zdjąć z ognia, podzielić na 2 części. Do jednej dodać drobno pokruszone herbatniki, do drugiej dodać kakao i dokładnie wymieszać. Nakładać na przemian do salaterek, udekorować dowolnie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz