środa, 8 lutego 2017

De volaille




Witajcie kochani :-* 
Bardzo Was ostatnio zaniedbalam :-( Moje dzieci calkowicie zajely moj czas. Ale teraz mam go ciut wiecej, wiec bede podrzucac Wam nowe oraz testowac inne znane przepisy. -)
Dzis pierwszy raz robilam De volaille. Bardzo nam wszystkim smakowal, wiec dziele sie przepisem:

2 duze filety z kurczaka
maslo
koperek
3 zabki czosnku
ser zolty w kostce
jajko i maka do panierowania
Filety przekroilam wzdloz, w ten sposob otrzymalam 4 filety. Cienko je rozbilam uwazajac, aby nie podziurawic. Przyprawilam sola, pieprzem i papryka mielona. Czosnek drobno posiekalam i zeszklilam na masle. Koperek drobno posiekalam a ser pokroilam w grubsze paski. Na kazdy filet kladlam kolejno pasek sera, zeszklony czosnek i koperek. Zwinelam dosc ciasno zaczynajac od szerszej strony. Obtoczylam w jajku i mace u usmazylam na rozgrzanym oleju z kazdej strony. Smazylam na srednim ogniu, zeby sie nie przypalily a w srodku byly dosmazone. Podalam z ziemniaczkami i surowka z kiszonej kapusty. Palce lizac ;-)
Zachecam do wyprobowania.
Smacznego :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz