Uwielbiam gotować, testować przepisy, które wpadną mi w ręce ale też wymyślać nowe :)
środa, 8 lutego 2017
Jabłka w cieście naleśnikowym
Witajcie :*
Przychodzę do Was z propozycją smacznego podwieczorku, którym zajadali się moi chłopcy.
Przepis jest banalnie prosty i jest ciekawą alternatywą dl popularnych racuchów z jabłkami (jeśli o mnie chodzi, to jabłka w cieście są dużo smaczniejsze ;) )
Łapcie przepis:
2-3 jabłka
cynamon
1 szkl. mąki
1 szkl. mleka
1 jajko
1 lyżeczka proszku do pieczenia
1 lyżka cukru waniliowego
olej do smażenia (ja do oleju dodałam łyżeczkę masła - wyszły bardziej złociste)
cukier puder do posypania
Make, mleko, jajka, proszek i cukier waniliowy miksujemy lub mieszamy rózgą, żeby nie było grudek. Jabłka obieramy i kroimy w plastry 5-7 mm. Wykrajamy gniazda nasienne i posypujemy cynamonem. Zanurzamy w cieście naleśnikowym i smażymy na rozgrzanym oleju po ok. 3-4 min z każdej strony. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym, posypujemy cukrem pudrem i zajadamy ze smakiem ;-)
Smacznego :-*
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz